Verhalen – Oostenburg

De pioniers van Oostenburg

Oostenburg wordt een wijk waar Amsterdam nog echt Amsterdams is. Stoer, recht door zee, charmant. Een wijk die bruist dankzij de verrassende mix van bewoners en bedrijvigheid. Cafés en restaurants, winkels, boetieks en galeries. Kortom: er is altijd wat te doen in de buurt.

De ligging aan het water geeft Oostenburg wijdsheid, een gevoel van ruimte en vrijheid.

Kijk en luister hier naar de verhalen van de ontwikkelaars, de bouwers en andere betrokkenen.

Restaurant Roest
Verhalen

Restaurant Roest

Nadia Roest: “Oostenburg is sociaal, ondernemend en authentiek. Een sociale stadswijk in wording”.
Lees meer
6 redenen om op Oostenburg te wonen
Verhalen

6 redenen om op Oostenburg te wonen

Er zijn natuurlijk veel redenen om op Oostenburg te willen wonen. De belangrijkste zes redenen hebben we op een rijtje gezet.
Lees meer
Betrokken partijen
Verhalen

Betrokken partijen

Stadswerf Oostenburg Ontwikkeling, SOO, is een samenwerkingsverband tussen vastgoedbeheerder en ontwikkelaar Steenwell uit Groningen en VORM uit Papendrecht. Bij de realisatie van het terrein tot woongebied werkt men nauw samen met bbn adviseurs als gedelegeerd ontwikkelaar. Het ontwerp is in handen van Paul de Ruiter Architects, Bastiaan Jongerius Architecten en Ronald Janssen Architecten, allen uit Amsterdam. Het ontwerp van de openbare ruimte is gemaakt door Urhahn in samenwerking met Dijk &co. Het ontwerpteam bestaat verder uit; constructeur CAE, bouwfysisch adviseur Cauberg Huygen en installatieadviseur Hiensch. Namens de gemeente Amsterdam is de Belgische bouwmeester en hoogleraar Kristiaan Borret als supervisor en stedenbouwkundige betrokken bij de ontwikkelingen op Oostenburg.
Lees meer

Partners