Werf Acht – Oostenburg

Werf Acht

Grote variëteit aan woningtypes Naar projectwebsite

De naam Werf Acht refereert naar de historie van het gebied. Aan de ene kant verwijst de naam naar de scheepswerven die ooit in dit deel van Amsterdam gevestigd waren. ‘Acht’ is het nummer van de kavel, waarop het project wordt gebouwd.

Het complex bestaat uit vier gebouwen. De koopwoningen, 26 in totaal, komen in de gebouwen B en D. Het gaat om 10 studio’s, 12 tweekamerappartementen en 4 maisonnettes (met twee of drie slaapkamers). Werf Acht ligt naast het parkeergebouw van Oostenburg. Het is mogelijk hier een parkeerplaats te huren of te kopen.

Lees verder
Werf Acht, grote variëteit aan woningtypes

Uniek in Amsterdam: nieuwbouw op eigen grond, waardoor je geen erfpacht betaalt. De studio’s, appartementen en maisonnettes van nieuwbouwproject Werf Acht op Oostenburg bieden je deze kans. Nog een buitenkans: Werf Acht ligt in het oostelijk deel van het centrum. Je woont hier dus dicht bij alles wat Amsterdam zo leuk maakt.

Werf  Acht wordt in tegenstelling tot de andere koopwoningen op Oostenburg verkocht door woningcorporatie Stadgenoot. Vanwege het maatschappelijke karakter van de instelling heeft Stadgenoot ervoor gekozen dat in Werf Acht alleen mensen kunnen kopen die er zelf gaan wonen en niet gaan speculeren met de prijs. Bestaande huurders van Stadgenoot krijgen bovenal voorrang in de toewijzing, zodat de doorstroming van sociale woningen wordt bevorderd!

Grote variëteit aan woningtypes
Gebouw D wordt een stoer stedelijk woongebouw met in totaal 24 woningen. Het gebouw krijgt 7 verdiepingen die toegankelijk zijn via een lift. De studio’s (38-39 m2), tweekamerappartementen (56-72 m2) en maisonnettes (86 en 99 m2) krijgen een eigen buitenruimte in de vorm van een loggia of balkon.

In gebouw B komen twee maisonnettes. De bovenste woning ligt op de derde en vierde verdieping en krijgt een dakterras. De woning heeft een oppervlakte van ca. 126 m2. De woning krijgt drie slaapkamers. De benedenwoning op de begane grond en eerste verdieping heeft een woonoppervlakte van ca. 88 m2. De woning krijgt een privé-tuintje en 3 slaapkamers. Uniek is de royale plafondhoogte op de begane grond van 4,40 meter.

Verkoop en oplevering
In juni 2020 start de verkoop van Werf Acht. De oplevering van de woningen staat gepland in het najaar van 2021. Wil je meer weten? Kijk dan op de projectwebsite.

Vergelijkbare projecten